21 Ιουν 2011

Te-ra-stio: Αυτοί θα μπούνε φυλακή ή από δω πάνε κι άλλοι;


http://4.bp.blogspot.com/-kWJCojSdg7o/Tf_C82Bf2zI/AAAAAAABRLw/OwJ8uU87mwU/s1600/1.jpg
"Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011
Αυτοί θα μπούνε φυλακή ή από δω πάνε κι άλλοι;

του Κ. Χαρδαβέλλα


Υπουργοί προστατεύουν απατεώνες και γλιτώνουν εγκληματίες

Συντριπτικό κατηγορώ κατά υπουργών, ανώτατων κρατικών παραγόντων, ακόμα και πρώην πρωθυπουργών περιλαμβάνονται στο υπό έκδοση βιβλίο του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά με τίτλο: «Αγωνία και αγώνας για τη Δικαιοσύνη».

Ο θαρραλέος δικαστικός λειτουργός εμπιστεύτηκε στον Κώστα Χαρδαβέλλα μεγάλο μέρος των αποκαλύψεών του που θα προκαλέσουν σάλο τις επόμενες ημέρες και....
ανάμεσα στις άλλες περιλαμβάνουν.
1) Υπόθεση αθώωσης μεγάλων επιχειρηματιών – λαθρεμπόρων πετρελαίου στο Αιγαίο με πολιτική παρέμβαση.
2) Πως έσωζαν από το κλείσιμο προβληματικές επιχειρήσεις υπουργοί και ανώτατοι παράγοντες με ένα απλό τηλεφώνημα.
3) Πως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών γλιτώνει από την φυλακή ακόμη και απλούς πολίτες, φίλους και συνεργάτες υπουργών στις παρανομίες τους.
4) Με ποιο τρόπο κυβερνήσεις και πολιτικοί παράγοντες χειραγωγούν δικαστικές αποφάσεις ακόμα και του Αρείου Πάγου.
Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση της χώρας ο κ. Σανιδάς λέει ότι η επέκταση της διαφθοράς σε όλον τον κοινωνικό ιστό ούτε τυχαία είναι, ούτε από παρθενογένεση προήλθε.
Και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Να μην κρυβόμαστε. Όταν υπουργικά χείλη εξωθούσαν αμέσως ή εμμέσως Έλληνες πολίτες να διαπράττουν απάτες σε βάρος της ευρωπαϊκής ένωσης για να εισπράττουν κοινοτικούς πόρους, όταν πρωθυπουργικά χείλη με την περίφημη ρήση το 1986 «είπαμε να παίρνουμε και κανένα δωράκι, όχι όμως και 500 εκατ. και νομιμοποιούσαν έτσι τη δωροδοκία και όταν με εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης το 1996 εψηφίζετο νόμος με τον οποίο η πλαστογραφία κι η απάτη ετιμωρείτο σε βαθμό πλημμελήματος μόνο εφόσον η προκληθείσα ζημία δεν υπερέβαινε τα 25 εκατ. δραχμές τότε είναι φανερό γιατί φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση».

– Απεστάλη με Google Toolbar"

Μπέτσκας Blog για την Καστοριά και οχι μόνο...: «Τρέχουν» και πάλι οι επιδοτήσεις από 1η Ιουλίου


http://1.bp.blogspot.com/-6Bv_sbtxp5k/TgBUK1P3xEI/AAAAAAAADd8/94Mm4QoP6ak/s1600/4B109CFEC69DFE6293EB89FB983A8F34.jpg
"Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011
«Τρέχουν» και πάλι οι επιδοτήσεις από 1η Ιουλίου

Ενισχύσεις για προγράμματα νεανικής επιχειρηµατικότητας, ύψους 90 εκατ. ευρώ, που επιδοτούν µικρές και πολύ µικρές επιχειρήσεις και νέους έως 40 ετών, ξεκινούν την 1η Ιουλίου. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις...31 Αυγούστου.

Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης στο βάθος της πενταετίας για έναν νέο επιχειρηµατία που θα ενταχθεί στο πρόγραµµα, µπορεί να φτάσει µέχρι το ένα εκατοµµύριο ευρώ σε περίπτωση που γίνεται χρήση χρηµατοδοτικής µίσθωσης, ενώ σε περίπτωση µη χρήσης χρηµατοδοτικής µίσθωσης µπορεί να φτάσει µέχρι και τα 500.000 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν συσταθεί εντός του 2011. Τα είδη των ενισχύσεων αφορούν επιχορήγηση που συνίσταται στη δωρεάν παροχή από το ∆ηµόσιο χρηµατικού ποσού για την κάλυψη τµήµατος των ενισχυµένων δαπανών καθώς και ενίσχυση χρηµατοδοτικής µίσθωσης που συνίσταται στην κάλυψη από το ∆ηµόσιο τµήµατος των καταβαλλόµενων δόσεων χρηµατοδοτικής µίσθωσης εγκαταστάσεων και εξοπλισµού παραγωγής.

Το ύψος των ενισχύσεων δεν µπορεί να υπερβαίνει το100% του κόστους του επενδυτικού σχεδίου, ενώ οι ενισχύσεις θα δίνονται συνολικά κατά τα πρώτα πέντε έτη µετά την ίδρυση της επιχείρησης, υπό τον όρο ότι το κατ’ έτος χορηγούµενο ποσό δεν υπερβαίνει το 33% του συνόλου της χορηγούµενης ενίσχυσης.

newsbeast.gr

– Απεστάλη με Google Toolbar"