14 Μαρ 2017

Απο  http://www.svouranews.gr/
ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Αναζητούσε διαρκώς το «βραβείο ανδραγαθίας» ο 30χρονος Αστυνομηκος

thumbnail 1 summary

Έντονο ενδιαφέρον για να λάβει «αριστείο ανδραγαθίας» από την ΕΛ.ΑΣ επιδείκνυε μέχρι και προ λίγων ημερών ο 30χρονος ειδικός φρουρός που σκότωσε, την περασμένη Παρασκευή, τον 52χρονο οδηγό ταξί στην Καστοριά.

Ο 30χρονος ζητούσε διαρκώς να πληροφορηθεί από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ την εξέλιξη ΕΔΕ (σχετικά με την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη το 2014) για να παραλάβει το σχετικό βραβείο που θα σήμαινε ότι θα είχε σχετική μισθολογική αναβάθμιση (μερικών δεκάδων ευρώ). Με τους αστυνομικούς που ερευνούν τα κίνητρα του φονικού να αναρωτιούνται αν το ενδιαφέρον του δολοφόνου ήταν λόγω των οικονομικών προβλημάτων που επικαλέσθηκε ότι αντιμετώπιζε ή σχετίζονται με διάθεση «επίδειξής» του όπως κι άλλες ιδιομορφίες του ψυχισμού του. Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι ο 30χρονος ειδικός φρουρός στην απολογία του ανέφερε ότι «είχε πει στον δολοφονηθέντα οδηγό ταξί ότι είναι αστυνομικός προκειμένου να τον πείσει να του δώσει τα χρήματα που είχε μαζί του. Με το σκεπτικό ότι αν ο 52χρονος κατέφευγε στην Αστυνομία να δηλώσει την ληστεία εκείνος κι οι συνάδελφοί του θα κάλυπταν την εγκληματική ενέργεια και δεν θα έκαναν καμιά έρευνα. Καθώς κι ότι θα εύρισκε μπελά…»
Ο 52χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία του επαρχιακού δρόμου Λεύκης – Κορομηλιάς, σε απόσταση 50 μέτρων από το αυτοκίνητό του ενώ έφερε δύο σφαίρες, μία στην κροταφική χώρα και μια στην πλάτη, κτυπημένος πισώπλατα.
Τρία σημεία-κλειδιά
Οι ερευνητές της υπόθεσης ύστερα από την συνεκτίμηση όλων των μαρτυριών, την απολογία του δράστης αλλά κι από την αρχική ανάλυση δεδομένων κινητών τηλεφώνων στέκονται σε τρία βασικά σημεία:

ΠΡΩΤΟΝ: Ότι ο 30χρονος ειδικός φρουρός δεν επέλεξε συγκεκριμένο ταξί αλλά σταμάτησε με νεύμα το πρώτο επαγγελματικό όχημα που βρέθηκε μπροστά του. Κάτι που πιθανόν δείχνει ότι δεν γνώριζε και συνεπώς δεν είχε προσωπική αντιδικία με το θύμα. Κάτι τέτοιο για «τυχαία επιλογή ταξί» και μη γνωριμία δράστη και θύματος, προέκυψε κι από τις καταθέσεις συναδέλφων των δύο ανδρών, τους αυτόπτες μάρτυρες, όπως από την απολογία του δράστη αλλά κι από την αρχική εξέταση κλήσεων.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Στους συνεχείς ισχυρισμούς του 30χρονου ότι είχε οικονομικά προβλήματα και σημαντικό χρέος (πιθανόν για ιατρικούς λόγους) που τον οδήγησε στην ληστεία κατά του οδηγού ταξί. Κι ότι τον σκότωσε όταν προσπάθησε να αντισταθεί και να φύγει. Πριν τους πυροβολισμούς φέρεται να υπήρξαν αντεγκλήσεις μεταξύ αστυνομικού και οδηγού ταξί όπου ο άτυχος 52χρονος δεν αποδέχθηκε τις απειλές του αστυνομικού ληστή ότι «η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του θα συγκαλυφθεί». Οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι δεν προκύπτουν οξυμένα οικονομικά προβλήματα του δράστη του οποίου στενός συγγενής ήταν υπάλληλος της Μητρόπολης Καστοριάς ούτε έδωσε στοιχεία για το χρέος που φέρεται να είχε. Επιπλέον δεν πήρε τα χρήματα του οδηγού ταξί, κάτι που ο ίδιος ο δράστης απέδωσε στο σοκ από την αιματηρή εξέλιξη της απόπειρας ληστείας. Ομως από την άλλη πλευρά σημειώνουν ότι αν είχε «άλλο λόγο» να σκοτώσει από την αρχή τον οδηγό ταξί δεν θα χρησιμοποιούσε το ατομικό όπλο του που ήταν καταγεγραμμένο βαλλιστικά αφού με το συγκεκριμένο είχε πυροβολήσει το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη. Οι αστυνομικοί εξέτασαν τους συγγενείς του δράστη που δήλωσαν «άγνοια» για τα κίνητρά του.

ΤΡΙΤΟΝ: Οι αστυνομικοί στέκονται σε πληροφορίες από την Αθήνα όπου υπηρετούσε μέχρι το 2014 (ανήκε οργανικά στο αστυνομικό τμήμα Νέου Κόσμου) και την Καστοριά ότι ο 30χρονος είχε γενικά τάσεις «επίδειξης» των όπλων του, αλλά και της υπηρεσιακής επιτυχίας του, όπως κι άλλες «ιδιομορφίες στην συμπεριφορά του». Πληροφορίες που επιχειρείται να ερευνηθούν περαιτέρω. Κρίσιμο θέμα για τους ερευνητές είναι η εξέταση από ψυχολόγο του ειδικού φρουρού, για να προσδιορισθούν τυχόν αστάθμητα στοιχεία στην συμπεριφορά το.

Δεν υπάρχουν σχόλια: